Jess2dogs - ett företag som brinner för hundens hälsa och välmående


Jess2dogs är ett företag som drivs av mig, Jessica Åkerström, sedan 2018. Då startade resan inom hundbranschen på riktigt efter flera års drömmar och funderingar. En lång utbildning till hundfrisör på Hundens Hus i Stockholm och paralell lärlingstid på Hundtrim Schamponix i Nacka, resulterade i dagens samarbete med mentorn Monica Tyllman som drivit Hundtrim Schamponix sedan 2009. Tillsammans arbetar vi nu i en fantastisk lokal med professionell utrustning, produkter vi kan stå för och får äran att ta hand om våra kunders underbara hundar varje dag.

Utöver utbildningen till hundfrisör utbildar jag mig även till hundinstruktör och hundpsykolog hos Hundens Hus i Stockholm. En utbildning som gett en bredare förståelse för hundars språk och signaler, vilket är en enorm tillgång i arbetet som hundfrisör eftersom hundarna som besöker salongen ofta är stressade när dom kommer för behandling. Med rätt "glasögon" kan man möta varje individ i rätt ögonblick och visa respekt genom att tydligt och lugnt få hunden att förstå att den kan känna sig trygg med behandlingen, även om det finns dåliga erfarenheter av tidigare hantering i bagaget. Frivillig hantering är något som alltid eftersträvas och därför avbryter vi hellre en behandling om det visar sig att stressen blir för mycket för en hund, istället för att "spänna fast, hålla i och köra på" trots vilda protester. I dessa lägen rekomenderar vi istället ett träningsprogram där vi lägger fokus på positiv förstärkning och stärkande självförtroende hos hunden. Det är här utbildningen till hundpsykolog vävs in så bra i arbetet som hundfrisör. Genom att kunna se och läsa av behovet hos hunden kan vi förhindra en obehaglig känsla i tid och reducera stresspåslaget på ett etiskt och hållbart sätt. 

I arbetet som hundfrisör har vi sett många hundar med dålig tandstatus genom åren. Detta har lett till att hundägare blivit tvugna att åka till veterinären för att söva ner hunden för att kunna skrapa tandsten och i värsta fall dra ut flera tänder pga inflammation och tandlossning. Detta är något som är mycket smärtsamt för hunden och för att inte tala om den stora kostnad det blir för den enskila hundägaren när detta inträffar eftersom tandvård inte ingår i försäkringen på de flesta försäkringsbolagen idag. Detta faktum gjorde att jag började leta efter ett alternativ till vanlig tandborstning som kan förebygga dessa problem hos hundar.

De jag fann var en produkt som inte fanns i Sverige, en tandborste med 100% ultraljud, 3-sidigt borsthuvud, ljudlös och vibrationsfri, tillverkad i Tyskland. Kontakt togs med leverantören i januari 2019 och efter många och långa samtal med VD:n i Tyskland och tester av produkten på min egen hund och frivilliga kunders hundar, valde vi att gå vidare och bli distributör för Sverige under namnet Cleany Teeth Sweden. Ett spännande år väntar nu 2020 då vi kommer lansera detta över hela landet på mässor och utställningar för att nå ut till så många hundägare som möjligt. Jag brinner verkligen för den här produkten eftersom jag ser att den hjälper och ger ett omgående resultat utan smärta eller stress för hunden. Genom att sälja den och sprida kunskap kan jag nå ut och hjälpa fler hundar till en bättre hälsa. Och att hjälpa hundar till bättre hälsa och välmående, det, är målet med min verksamhet.

Välkommen till Jess2dogs

Med vänlig hälsning

Jessica Åkerström